קערת הפתעות מתוקה





את הקינוח הבא הכנתי כשהייתי מוזמנת לארוחה

משפחתית הכוללת המון שחיתויות כאלו ואחרות.

רציתי להביא משהו טעים, מסקרן, מושך. זה מה שיצא :)

המתכון פשוט להכנה. 


רכיבים

קלתית - 15 תמר מג'הול רך, וכוס שקדים מושרים

וקלופים ומיובשים ממים, 2 כפות אבקת חרובים,

חצי כפית קינמון.

מילוי הסלסלה - תאנים טריות ומתוקות, סגולות וירוקות.

ניתן להחליף בפרי מתוק אחר כמו מנגו ורימונים.

קישוט - מעט שבבי קוקוס ללא חומר משמר וכדורי

קוקוס מחמאת קוקוס אשר הכנתי בבית.


אופן הכנה

טוחנים את השקדים, מוסיפים את התמרים, אבקת החרובים והקינמון (אופציונלי) וממשיכים לטחון עד לקבלת עיסה אחידה.

מניחים קערה ועליה נייר אפייה. משטחים על נייר האפייה את העיסה ומכניסים למקפיא עד להתקשחות.

לאחר מכן מוציאים מן המקפיא, מסדרים תאנים חצויות או כל פרי אחר בתוך הקערה עד למילוייה.

בעזרת הידיים מפרידים בין הנייר אפיה לעיסה. ומרימים את קצוות העיסה לכיסוי חלקי של התמרים (כפי שמוצג בתמונה).

מקשטים בשבבי קוקוס, ומזליפים מעט חמאת קוקוס או אם היא קשה ניתן להכין כדורים קטנטנים.



אשמח לשמוע איך יצא לכם :) בתאבון!


רוצים להצטרף לרשימת התפוצה שלי ולשמוע עוד על בריאות טבעית?

  052-670-7577 (וואטסאפ בלבד)

© 2020 by Moran Bar Lev. Made by Alechka