עוגת ארבע שכבות RAW
עוגה מרשימה, לא מורכבת להכנה, וכמובן- טעימה להפליא
ביום שישי נפגשתי עם חברים לארוחה טבעונאית.
ארוחה המורכבת כולה מירקות ופירות ומעט אבוקדו, קוקוס או אגוזים אחרים.
הארוחה הייתה טעימה להפליא והאנשים מופלאים!
אני הכנתי עוגת 4 שכבות - בהשראת עוגת חום-שחור-לבן שסבתא שלי פעם הייתה מכינה לי רק שהעוגה ההיא הכילה המון שוקולד בכל הצבעים ושמנת מתוקה ואני לא אוכלת את הדברים האלו בערך מגיל 21 :)
העוגה שלפניכם היא טעימה מאוד, לא מורכבת ובריאה כמובן :)
רכיבים ואופן ההכנה:
לקלתית שלא נראית בתמונה - תמרים ותותי עץ מיובשים (ניתן למצוא בחנויות לפירות יבשים) טחונים במעבד מזון יחדיו עד לקבלת עיסה אחידה.
שיטחתי על גבי תבנית עגולה מספר 22.
לשכבה לבנה - גלידת בננה וניל -
טחנתי במעבד מזון פרוסות בננה קפואות, מספר תמרים מגולענים ומקל וניל.
לשכבה השחורה - גלידת בננה שוקולד -
טחנתי במעבד מזון פרוסות בננה קפואות, תמרים מגולענים ואבקת חרובים.
לשכבה בצבע בז' - קרם קוקוס -
טחנתי במעבד מזון תמרים מגולענים עם מים, חמאת קוקוס שהכנתי בבית משבבי קוקוס אורגניים (ויש לקנות גם בחנויות - אל תתבלבלו עם שמן קוקוס, זה לא אותו הדבר...) ומעט בננה קפואה.
לקישוט - הכנתי קרם "שוקולד" -
מתמרים ואבקת חרובים. טוחנים בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת קרם אחיד. זילפתי מעל העוגה.
לאחר כל שכבה הכנסתי את העוגה למקפיא עד לסיום הכנת השכבה הבאה.
יש לשמור את העוגה בהקפאה ולהוציא כ 20 דקות לפני ההגשה.
בתאבון!
コメント