מעדן פירות צונן ומתוק
![](https://static.wixstatic.com/media/9faad4_70c4b9001d3943c4ac1da2d8233912b2~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1225,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/9faad4_70c4b9001d3943c4ac1da2d8233912b2~mv2.jpg)
מעדן שכבות מתוק וקרמי
מתאים כל כך לימי הקיץ החמים - כשבא משהו מתוק, כשבא משהו צונן וסתם כי זכינו בארצנו להנות משפע של פירות!
משך ההכנה הוא ב 10 דקות לכל היותר.
ומצריך בלנדר טוב עם מנוע חזק - אני משתמשת בויטמיקס.
אופן ההכנה של כל השכבות הוא זהה - טוחנים בבלנדר ומעבירים להקפאה עד שהשכבה הבאה מוכנה.
ממה מורכבות השכבות?
שכבה ראשונה -
השכבה הלבנה - בננות
אני מקפיאה בננה כשהיא מנוקדת ומוכנה לאכילה וכך יש לי בננות זמינות במקפיא לקינוחים שכאלו.
שכבה שנייה -
השכבה הורודה - פירות יער
פירות יער קפואים, תמר מג'הול (לפי המתיקות הרצויה) ומעט בננה קפואה.
שכבה שלישית -
השכבה החומה - תותי עץ לבנים
תות עץ טרי וקפוא שהצלחתי לשמור מסוף העונה (מחכה בסבלנות לקיץ הבא...)
שכבה רביעית -
השכבה הקרמית - ליצ'י
הליצ'י הוכנס לבלנדר לאחר קילוף וגלעון, כשהוא טרי (אפשר גם קפוא) בתספת בננה קפואה לקבלת מרקם סמיך יותר.
ניתן להקפיא את הכוסיות במידה ולא מגישים מיד לאחר ההכנה...
בתאבון!
Comments