לביבות בטטה טבעוניות



לביבות בטטה!


(של אורנה ואלה עם קצת שינויים)


רכיבים

1 ורבע קילו בטטה

2 כפיות רוטב סויה

3/4 כוס קמח מלא (ניתן להחליף גם בקמח טפיוקה לאלו שאוכלים ללא גלוטן)

1 כפית מלח אטלנטי, חצי כפית פלפל


אופן הכנה

1. לביבות: קולפים את הבטטות וחותכים אותן לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים עד שהן רכות לגמרי, מניחים במסננת לשעה עד שעתיים כדי שיפרישו נוזלים.


2. מעבירים לקערה. מוסיפים את הסויה, ומערבבים/לשים בידיים. מוסיפים את הקמח, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים עד שהעיסה מתאחדת. העיסה תהיה רכה, אחידה ומעט דביקה. אם היא נוזלית מדי מוסיפים עוד מעט קמח. יש להימנע מעירבוב ממושך מדי, כדי שהיא לא תהפוך לדביקה מדי.


3.מניחים לידכם קערה עם מים וכל שתי לביבות מרטיבים את כף היד מכיוון שהתערובת דביקה מאוד.


4.מלבבים לביבות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן היטב.


5.אופים בתנור על 180 מעלות במשך 20 דקות - חצי שעה. (עד שישחים ותוכלו להרים עם המרית מן הנייר) 

להפוך צד להשחמה עוד 10 דקות


*עדיף לאדות את הבטטה כי אז צריך שתהייה במסננת להגרת נוזלים גם חצי יום.

*לא ניתן להקפיא את הלביבות.

רוצים להצטרף לרשימת התפוצה שלי ולשמוע עוד על בריאות טבעית?

  052-670-7577 (וואטסאפ בלבד)

© 2020 by Moran Bar Lev. Made by Alechka