ממולאים טבעוניים
היום אחותי הגיעה לבקר.
היה גשום מאוד אז החלטנו להישאר בבית ולבשל
משהו טעים לצהריים. בחרנו להכין ממולאים טבעוניים
יצא ממש מוצלח אז למה שלא תהנו גם?
נכון זה לוקח קצת זמן ואלו לא מסוג המתכונים של
הכל לסיר בחמש דקות אבל זה שווה את זה
כשרוצים להתפנק לפעמים ...
טיפ קטן - ניתן להקפיא את הממולאים לאחר הבישול
(רק לזכור להוציא להפשרה כמה שעות לפני מועד
האכילה ).
( המתכון לקוח מהאתר "טבעוניות נהנות יותר" ועשינו מעט שינויים ).
ממולאים עם אורז מלא ועדשים
8 פלפלים ( 4 אדומים ו 4 צהובים )
רכיבים
להשרות למשך לילה -
1 כוס אורז מלא ארוך/עגול
1 כוס עדשים חומות/ירוקות
למילוי:
2 עגבניות מגורדות
1 גזר מגורד
1 בצל קצוץ
1 קישוא מגורד
1/2 בטטה מגורדת
4 מקלות סלרי קצוצים
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
5 שיני שום כתושות
ותבלינים - מלח אטלנטי, פלפל לבן, פפריקה מתוקה ומעט צ'ילי חריף.
אופן הכנה
לרוטב:
על מחבת חמה לצקת כף שמן
להוסיף 3 שיני שום קצוץ/כתוש
לטגן קלות ולהוסיף 2 קופסאות )260*2) רסק עגבניות ללא חומר משמר וסוכר.
להוסיף חצי 3 כוסות מים ,כפית סוכר חום ומלח.
להשאיר על האש עד שכל הבלילה מתאחדת.
הוראות הכנה:
*לטגן את האורז והעדשים
*להוסיף את השום
*להוסיף את כל המילוי
*לתבל
*להסיר מהאש
*למלא את הפלפלים ולסדרם בסיר
*ליצור רוטב בתוך ומחוץ לפלפלים
*להביא לרתיחה ולבשל כשעה.
コメント