top of page

פלאפל רואו- פלאפל גרעינים



זוהי ממש מנת פלאפל. יש פה "פיתה" מעלי כרוב. יש פה כדורי "פלאפל" ללא קטניות ואגוזים, יש פה רוטב טחינה ויש פה סלסה אדומה.

המנה הזו מפנקת ביותר. כייף לאכול אותה ולהרגיש אחר כך שבעים, קלילים ואנרגטיים.

היא לא מסובכת להכנה ותוך 10 דקות יש לכם מנה מוכנה.

אם אתם לא אוהבים כרוב, אתן מוזמנים להשתמש בעלי חסה במקום.

בסדנאות שאני מעבירה, המשתתפים ממש אוהבים את המנה ומכינים אותה בבית ללא הפסקה :)

רשימת הרכיבים אולי קצת ארוכה, אך ההכנה היא מהירה ותוך פחות מ 10 דקות יש לכם מנת פלאפל ביד.


הכמות מיועדת ל- 6 מנות 


רכיבים

להגשה על -

6 עלי כרוב סגול, אפשר גם עלי חסה למי שנמנע מכרוב.

חצי חבילת נבטי חמניה / נבטי אלפלפא 

כוס קרעי עלי בזיליקום


לפלאפל -

1 כוס גרעיני חמניה מושרים

5 גבעולי בצל ירוק

3 מקל סלרי

4 גזרים

חצי כפית כפון / זרעי כמון

חצי צרור עלי פטרוזיליה


לסלסה -

15 עגבניות שרי מתוקות / 8 עגבניות רגילות אדומות

4 גבעולי סלרי

2 גמבות מתוקות (אני אוהבת להשתמש בזן רמירו / שושקה) 

3 עגבניות מיובשת


לטחינא (אופציונלי) -

3 כפות שטוחות טחינא או שומשום מלא מושרה ל כ 4 שעות ושטוף

מיץ מ 1 ליים / לימון

½ כוס מים (יש להוסיף מים במידת הצורך)


אופן ההכנה

מכניסים למעבד מזון את כל רכיבי הכדורים. טוחנים עד ליצירת עיסה. מכדררים בעזרת הידיים כדורים ומניחים בצד.

מכניסים למעבד מזון את כל רכיבי הסלסה ובפולסים קצרים יוצרים סלסה אדומה.

מניחים על עלי כרוב הנבטי אלפלפא, מעל את הכדורים, מעל את הסלסה האדומה ומעל מקשטים בנבטי חמניה וקרעי עלי בזיליקום ומזליפים את הטחינא.

ניתן לזלף מעט מיץ לימון מעל המנה להעשרת הטעם.

רוצים להצטרף לרשימת התפוצה שלי ולשמוע עוד על בריאות טבעית?

bottom of page