מרק תירס RAW
מאז שיצא לי לטעום לראשונה את התירס האורגני המתוק אני משתוקקת אליו כל פעם מחדש.
העונה לא ארוכה ויש תקופה ארוכה של מנוחה מהתירס ואז הוא חוזר לו בגדול.
אז עכשיו הוא חוזר :)
התירס, ישר לאחר הקטיף נחשב לירק. רק לאחר 24 שעות ואף לפעמים קצת יותר הוא הופך להיות עמילני. כאשר הוא עמילני לא ממליצה לאכול אותו חי מכיוון שקשה לעיכול (קצת כמו לאכול תפוח אדמה או בטטה לא מבושלים).
איך יודעים שהוא טרי?
הוא עסיסי ורך. קל ללעוס אותו, ויוצאים ממנו הרבה נוזלים.
והמתיקות.... וואו. אין על מה לדבר!
שימו לב שאתם משיגים את הזן המתוק. הוא פשוט מעדן!
אני זוכרת בזמן ההריון, אותו העברתי בטנריף, כל שבוע הייתי מגיעה לחלקאי הקבוע שלי מהשוק איכרים והוא שמר לי את התירסים שחלילה לא אלך הביתה בלי כמה בשקית.
ואז הייתי חוזרת לי הביתה עם השלל ונהנת מהם כל הסוף שבוע :)
אני לרוב קונה ליומיים מכיון שאני אוכלת אותם לא מבושלים. ומתענגת עליהם כל עוד הם פה :)
השגתי כמה תירסים מתוקים בתחילת עונתם וכמובן שרציתי לשתף גם אתכם במתכון הנהדר הזה!
אין בו שומן מעבר לירקות עצמם... והוא משביע וטעים.
רכיבים
(לשתי מנות גדולות)
4 קלחי תירס אורגני טרי ומתוק
2 גבעולי סלרי אורגניים
2 פטריות יער מיובשות
1/2 זוקיני אורגני מקולף.
1/2 גמבה חתוכה לקוביות
1/2 זוקיני חתוך למקלות דקים
חצי כוס מים
אופן ההכנה
- מפרידים את הגרעינים של התירס מהקלח.
- מכניסים לבלנדר מזון 3/4 מכמות התירס, חצי כוס מים, פטריות יער, סלרי, וחצי זוקיני.
- טוחנים עד ליצירת המרקם הרצוי.
- מוזגים לקערה ומפזרים מלמעלה את קוביות הגמבה, המקלות זוקיני וגרעיני התירס הנותרים.
בתאבון!
Opmerkingen