top of page

דוסה - חביתת אורז ועדשים



חביתת אורז ועדשים (הבסיס הוא מתכון הודי בשם דוסה) -

1/4 כוס אורז מלא 1/4כוס עדשים כתומות. משרים אותם במים ללילה. בבוקר שוטפים, מסננים ומוסיפים 1/4 כוס אפונה וגזר, מעט מלח. טוחנים בבלנדר עם חצי-כוס מים, עד למרקם אחיד, נוזלי אך סמיך. מחממים מחבת ויוצקים מן הבלילה על המחבת החמה, מנמיכים את האד לנמוכה-בינונית עד שמזהיב מלמטה והופכים לדקה לחימום הצד השני. החביתה צריכה להיות יחסית דקה בכדי שתתבשל גם בפנים. בהצלחה!

רוצים להצטרף לרשימת התפוצה שלי ולשמוע עוד על בריאות טבעית?

bottom of page