דוסה - חביתת אורז ועדשים

חביתת אורז ועדשים (הבסיס הוא מתכון הודי בשם דוסה) -
1/4 כוס אורז מלא 1/4כוס עדשים כתומות. משרים אותם במים ללילה. בבוקר שוטפים, מסננים ומוסיפים 1/4 כוס אפונה וגזר, מעט מלח. טוחנים בבלנדר עם חצי-כוס מים, עד למרקם אחיד, נוזלי אך סמיך. מחממים מחבת ויוצקים מן הבלילה על המחבת החמה, מנמיכים את האד לנמוכה-בינונית עד שמזהיב מלמטה והופכים לדקה לחימום הצד השני. החביתה צריכה להיות יחסית דקה בכדי שתתבשל גם בפנים. בהצלחה!