דוסה - חביתת אורז ועדשים
חביתת אורז ועדשים (הבסיס הוא מתכון הודי בשם דוסה) -
1/4 כוס אורז מלא
1/4כוס עדשים כתומות.
משרים אותם במים ללילה.
בבוקר שוטפים, מסננים ומוסיפים 1/4 כוס אפונה וגזר, מעט מלח.
טוחנים בבלנדר עם חצי-כוס מים, עד למרקם אחיד, נוזלי אך סמיך.
מחממים מחבת ויוצקים מן הבלילה על המחבת החמה, מנמיכים את האד לנמוכה-בינונית עד שמזהיב מלמטה והופכים לדקה לחימום הצד השני.
החביתה צריכה להיות יחסית דקה בכדי שתתבשל גם בפנים.
בהצלחה!
Comentarios