top of page

דלעת ערמונים



שבוע שעבר ביקרתי לי בשוק כהרגלי מידיי שבוע,

ראיתי ירק מדהים בצבע ירוק עם כתם קטן כתום , שהגיע בפעם הראשונה לעונה - דלעת ערמונים!


זהו ירק מתוק , בעל תגובה בסיסית ברקמות (כמה שיותר מזון בסיסי - מערכת חיסון חזקה יותר) , קל לעיכול.

הדלעת מכילה ויטמין B , C, מגנזיום, מנגן. בנוסף עשירה באשלגן וקרוטין (פרו ויטמין A).


החלטתי שאני קונה אותו! 

כבר אמצא מה להכין איתו וכך יוכלו גם האורחים בשבת לזכות לטעום את הטעם הערמוני והנפלא...

ממליצה לכם להכניס אותו למטבח. יש הרבה ווריאציות להכין אותו ואני משתפת אתכם בדרך הקלה והטעימה להכנתו.


אופן הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

חותכים את הדלעת לחצי ומניחים בתבנית עם נייר אפייה כשהקליפה לכיוון מטה.

מזגתי על כל חתיכה כפית מהתערובת (שמן זית/ שמן קוקוס, מלח גס אטלנטי, פלפל שחור, קינמון ומעט מייפל).

מכניסים לתנור לשעה (או עד שהדלעת רכה ונימוחה).

מחכים שיתקרר וטורפים! 

רוצים להצטרף לרשימת התפוצה שלי ולשמוע עוד על בריאות טבעית?

bottom of page