top of page

תבשיל כתום טבעוני



הרבה אנשים תוהים איך להכניס עוד קטניות לתפריט שלהם ושל ילדיהם.

הפוסט הזה הוא למענם!

היום החלטתי להכין תבשיל כתום והוא יצא מעולה אז אני משתפת גם פה...


רכיבים

בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות

שני תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

בצל יבש בינוני חתוך לקוביות

שלוש שיני שום קצוצות/כתושות

כוס עדשים כתומות (מושרות ומונבטות הן המועדפות ביותר למערכת העיכול)

כף גדושה של רסק עגבניות ללא סוכר וחומר משמר

חצי פחית/ חצי קרטון קטן של חלב קוקוס (אני משתמשת בחלב קוקוס ללא חומר משמר שמגיע בקרטון של חברת AROY-D )


תבלינים:

מלח אטלנטי , פלפל שחור , קארי הודי , כמון.


אופן הכנה

מטגנים בסיר עם כפית שמן קוקוס את הבצל והשום עד להזהבה.

מוסיפים את הבטטה,תפוח אדמה ועדשים.

מוסיפים את החלב קוקוס ומים עד לכיסוי הירקות אך לא יותר.

מוסיפים את התבלינים מלבד המלח אותו יש להוסיף לקראת סוף הבישול.

התבשיל מוכן כשכל הירקות רכים.

טוחנים עם בלנדר מוט כשליש מהכמות ליצירת מגוון במרקם.


* מתמונה מוגש לצד אורז מלא.

רוצים להצטרף לרשימת התפוצה שלי ולשמוע עוד על בריאות טבעית?

bottom of page