top of page

סירות זוקיני ירוקות- רואו




אלו הן סירות זוקיני דלות בשומן ועשירות בחיים.

הן ממולאות בירוקים קצוצים, עם טחינא לבנה ואדומה ופרוסות עגבניות שרי מלמעלה.

זוהי עוד דרך לשלב עוד עלים ירוקים המכילים שפע של מינרלים, ויטמינים וחיות.

כל יום אני משתדלת לאכול עלים ירוקים מכל מיני סוגים. 

בחורף אני צורכת יותר ובקיץ פחות מכיון שהחסה לא אוהבת את החום וכמוה גם הרבה ירקות עליים אחרים.

המנה הזו היא כל יכולה - אם תכינו 5-6סירות זוהי אחלה מנה משביעה.

אם תכינו 1-2 היא יכולה לשמש כמנת צד ליד המנה העיקרית או כמנת נשנוש כשלא מאוד רעבים אבל בא משהו מרענן לכרסם...



הכמות מיועדת ל 6 סירות


רכיבים

שליש צרור פטרוזיליה

שליש צרור כוסברה

חופן עלי נענע

כוס עלי בזיליקום

5 גבעולי בצל ירוק דקים

4 גבעולי סלרי

2 כפות גדושות טחינא / טחינה / שומשום מלא מושרה ל 4 שעות

1 כוס מים

2 ליים

2 גמבות קטנות

10 עגבניות שרי מתוקות

6 זוקיני בינוניים

לקישוט -

כף שומשום שחור


אופן הכנה

חוצים את הזוקיני לחצי ומוציאים את החלק הפנימי.

קוצצים דק באופן ידני או בסלייסר את כל הירוקים.

טוחנים בבלנדר את הטחינא עם מיץ מליים אחד, שאריות פנים הזוקיני וכחצי כוס מים. ממשיכים להוסיף מים לפי הצורך עד לקבלת מרקם חלק ומעט נוזלי.

מעבירים חצי מתכולת הבלנדר לכלי ומוסיפים לבלנדר את הגמבה. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

מניחים על צלחת את הסירות זוקיני הריקות, ממלאים אותם בעלים ירוקים.

פורסים עגבניית שרי ומניחים על הירוקים.

מזלפים טחינא אדומה וטחינא לבנה. מוסיפים עוד מיץ ליים מלמעלה.

מקשטים בשומשום שחור ומגישים.

רוצים להצטרף לרשימת התפוצה שלי ולשמוע עוד על בריאות טבעית?

bottom of page