top of page

סלט תבולה רואו מנצח- ללא גלוטן וללא שומן




מתכון טאבולה מנצח! ויש בתוכו גם גרעיני רימון אדומים ומתוקים.

הסלט ללא גלוטן, ללא דגנים, ללא שומן.

הוא טעים, מרענן ואין ספק שהוא תוספת נפלאה לארוחות בסוכה, לארוחת פיקניק ולארוחת החג - כן, יש עוד ארוחת חג אחת אחרונה חביבה...


עכשיו הכרובית חוזרת לככב בשווקים וכשהיא טרייה ומתפצחת בפה, ממש קשה שלא לנשנש אותה עוד לפניי שהיא מצטרפת לשאר הרכיבים בסלט :)


זוהי מנה נטולת שומן. 

לרוב בסלטי טאבולה יש הרבה שמן זית ומלח אשר מתבלים את המנה. בתזונה הטבעית אנו לומדים להנות מטעמת היחודי והעשיר של הירקות השונים והסלט הזה הוא דוגמה לכך.

הסלט הזה הוא בסיסי. כלומר, מכיל מינרלים בסיסיים אשר מאזנים את רמת ה PH בזרם הדם וברקמות. לעומתו, סלט טאבולה רגיל המכיל קוסקוס או קינואה, מעלה את רמת החומציות בזרם הדם ומצריך מהגוף להפריש מינרלים בסיסיים כדוגמת סידן מהעצמות.

זוהי עוד סיבה נפלאה להכין את הסלט המרענן הזה ולהתפלא עד כמה כרובית חיה וטחונה, כאשר היא מעורבבת עם שאר הירקות, מרגישה כמו בורגול.


הכמות מיועדת ל-4 מנות


רכיבים

ראש גדול של כרובית מפורק לפרחים

7 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

7 גבעולי בצל ירוק (ללא החלק הלבן) קצוצים דק

3 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

4 גבעולי סלרי קצוצים

חופן עלי נענע קצוצים

מיץ מ 2 ליים / לימון

כוס רימונים

1 כפית גרידת לימון


אופן הכנה

מכניסים את פרחי הכובית למעבד מזון ומפעילים על פולסים עד אשר הכרובית נטחנת למרקם של קוסקוס. ניתן להשתמש גם בפומפיה במידה ואין מעבד מזון בנמצא.

מערבבים את הכרובית עם שאר הירקות ומגישים.

רוצים להצטרף לרשימת התפוצה שלי ולשמוע עוד על בריאות טבעית?

bottom of page